Twee nieuwe rankingwinnaars: Johan vd Bent en Sebastiaan Wischmeijer!

 

Het begin van de tweeluik dit weekend met de winterrankings werd aangevangen met 33 deelnemers. Daardoor zit er nog steeds een stijgende lijn in het aantal deelnemers, waaronder ook nu weer een aantal nieuwe namen.

Zoals altijd werd de ranking weer begonnen met de poulefase, waar er weinig verrassende namen wel of niet in de winnaarsronde terecht kwamen. Alleen de finalist van de eerste winterranking, Jan Twigt, lukte het weer niet om de poulefase door te komen en verloor daarna ook weer gelijk in de eerste ronde van de verliezersronde.

In die verliezersronde werd de finale uiteindelijk gespeeld door Sebastiaan Wischmeijer en Corne Kuijt. Lang ging het gelijk op, waarna Sebastiaan bij een 3-2 voorsprong een 100-finish wist te gooien om de finale te winnen. Opvallend: In de beurt voor deze 100 finish gooide hij zich op deze 100 nog dood.

Johan van der Bent schreef de winnaarsronde op zijn naam bij zijn eerste deelname aan de winterranking. In de halve finale kwam hij nog goed weg tegen Wilco Kuijt door met 4-3 te winnen, maar in de finale tegen Jan van Rijn kwam hij al snel op een 4-0 voorsprong. Jan kwam nog terug tot 4-2, maar door het missen van dubbels om nog meer dichterbij te komen brak hem uiteindelijk op, want Johan gooide de dubbel wel en won de finale met 5-2.

Op de derde winterranking zijn er zes 180’ers gegooid door zes verschillende deelnemers, waaronder Wilco Kuijt die hierdoor zijn totaal al op drie heeft gezet.
Jos Stijnman won vandaag niet weer de verliezersronde, maar het lukte hem wel om een 148 finish te gooien. Dit is ook gelijk de hoogste finish van de winterranking tot nu toe. Daarnaast waren er ook nog drie anderen met een 100+ finish.

Na het opnieuw behalen van de halve finale heeft Wilco Kuijt de leiding overgenomen in de stand, dit ook mede door de afwezigheid van de vorige koploper Ferry van Slingerland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.