Sublieme Elmer Kralt en opnieuw Sebastiaan Wischmeijer winnen vierde winterranking!

 

Nadat de vierde winterranking was begonnen kon al gelijk gezegd worden dat de tweeluik van dit weekend geslaagd was. Vandaag waren er 31 deelnemers, waaronder ook veel andere namen die gisteren niet aanwezig waren. Het WK Darts stond ook aan op het grote scherm, dus er was genoeg te doen en te zien in de KDV.

Het WK Darts was vandaag ook een grote inspiratiebron, want er werden in de poulefase┬áveel 180’ers en hoge finishes gegooid. Elmer Kralt blonk hierin uit door met nieuwe pijlen een 12-darter te gooien met achter elkaar een 180 en 160 finish.

Die 12-darter werd gegooid tegen Arjan Imthorn, die in de finale van de verliezersronde mocht spelen tegen Sebastiaan Wischmeijer, die toevallig ook in dezelfde poule zat. Dit kon dus de poule des doods genoemd worden, waarin het eerdere duel tussen beide heren met 3-2 werd gewonnen door Arjan. In de finale was het ook weer een spannende pot, maar die werd nu wel gewonnen door Sebastiaan met 4-2 en hierdoor wint hij zijn tweede verliezersronde op rij.

Niet geheel tegen de verwachting in bereikte Elmer de finale van de winnaarsronde, waarin Johan van der Bent de tegenstander was. Een dag eerder won Johan de finale, dus misschien was er wel een exacte herhaling qua winnaars vergeleken met de derde winterranking. Hier stak Elmer alleen een stokje voor en won mede door een 121 finish de finale met 5-1 en plaatst zich hierdoor ook vrijwel zeker voor de finaleavond.

Op de vierde winterranking werden veruit de meeste 180’ers op een avond gegooid, namelijk 14 stuks. Daarnaast werd ook nog de hoogste finish van de winterranking gegooid, dit was de eerdergenoemde 160 finish van Elmer.

Johan van der Bent heeft ondanks het verlies in de finale wel de koppositie overgenomen in de stand van Wilco Kuijt, die is gezakt naar de tweede plaats. Ook opvallend is het groepje vanaf plek 10 tot en met 17 wat maar binnen twee punten van elkaar staat, dus dit gaat nog spannend worden bij de laatste winterranking.
De top-16 zal zich uiteindelijk gaan plaatsen voor de finaleavond, waarbij een hoge klassering ook zal zorgen voor een hogere pot-indeling bij de loting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.