Andre Ligthart en Johan van Velzen nieuwe winnaars koppeltoernooi!

Onderhand was het al bijna een standaard iets dat Henk en Perry de koppeltoernooien op hun naam schrijven in de KDV. Ondanks de World Grand Prix Darts finale, de belangrijke wedstrijd van Oranje en het prachtige weer, waren er toch weer 24 koppels op de KDV afgekomen om een eind te maken aan de overwinningsreeks van Henk en Perry.
Het toernooi begon met de poulefase met een paar spannende poules. Het meest verrassende slachtoffer hiervan was het koppel Ray van den Oever en Maart van der Plas, die derde werden in hun poule. Hierdoor waren zij natuurlijk wel direct de favoriet in de verliezersronde.
Ray en Maart maakten het die favorietenrol ook waard in de verliezersronde. De eerste partij werd met 2-1 gewonnen van het koppel Gerard en Vincent Vogelezang, maar de eerstvolgende leg die ze afstonden was pas in de finale. Tegenstanders hierin waren Jos Stijnman en John Borst, teamgenoten van het eerder genoemde koppel Vogelezang. John Borst wist in deze finale twee keer 180 te gooien, maar dit was helaas voor hen niet genoeg om de finale te winnen en verloren hierdoor met 4-1 van Maart en Ray.
In de winnaarsronde werd de finale gespeeld met de koppels (natuurlijk) Henk Snellenburg / Perry Noordermeer en Andre Ligthart / Johan van Velzen, oftewel Downstairs 1 tegen Ramses Sjaffies. Beide koppels hadden onderweg naar de finale maar één leg afgestaan in het gehele toernooi, dus de vorm was goed bij alle vier de spelers.
In de finale kwamen Andre en Johan met 2-0 voor, maar Perry en Henk wisten wel terug te komen tot 2-2. Hierna pakten Andre en Johan weer twee legs om met 4-2 voor te komen. Henk en Perry gingen in de zevende leg goed van start, maar konden alleen de dubbel niet vinden. Uiteindelijk gooide Andre met twee pijlen 72 uit, waardoor hij en Johan de finale met 5-2 wonnen en dus het koppeltoernooi op hun namen schreef.
Henk en Perry wisten wel de meeste 180’ers te gooien van het toernooi met 4 stuks. 141 was de hoogste finish van de dag, gegooid door het koppel Kelly de Ridder en Henny van der Ster.
Op zaterdag 11 november is er alweer een nieuw toernooi, nu ‘gewoon’ een singeltoernooi. De inschrijving is al een paar dagen open en er zijn nog een paar plekken open, dus wees snel want vol = vol

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.