Ferry en opnieuw Jos winnen tweede winterranking!

De tweede winterranking was wat drukker bezocht dan de vorige keer, want nu waren er 32 deelnemers aanwezig in de KDV. Daaronder zat niet de winnaar van de vorige ranking, Sander Meijvogel, dus er was een redelijke kans dat er na vandaag een nieuwe lijstaanvoerder zou gaan zijn.

Na de poulefase waren er niet veel grote verrassingen in de winnaars- en verliezersronde. Alleen Jan Twigt, de finalist van de vorige ranking, haalde de winnaarsronde niet en verloor in de verliezersronde ook al gelijk zijn eerste wedstrijd en was dus snel klaar.

In de verliezersronde zagen we een bekende naam. Jos Stijnman wist opnieuw de finale van de verliezersronde te halen nadat hij nog laatste was geworden in zijn poule. Tegenstander was Sebastiaan van Duijn, die naar eigen zeggen in de verliezersronde een heel stuk beter speelde dan in de poulefase, waarin hij ook al laatste werd.
De ervaring van het spelen van een finale gaf misschien wel de doorslag, want na de 2-2 tussenstand wist Jos weer de finale van de verliezersronde te winnen met 4-2.

De finale van de winnaarsronde had misschien wel een verrassende winnaar als je kijkt naar de vorige ranking. Ferry van Slingerland kwam toen niet verder dan de halve finale van de verliezersronde, wat hij nu dus sterk verbeterde door de winnaarsronde te winnen. Zijn tegenstander was Ray van den Oever, die vooral veel moeite had met de dubbels in de finale. De eindstand was uiteindelijk 5-2.

Op de avond zijn er in totaal zeven 180’ers gegooid, waarvan twee door Wilco Kuijt. Hij had ook nog een 104 finish, maar de hoogste finish kwam op naam van Ray van den Oever. Het lukte hem om een 130 finish uit te gooien.

Na het winnen van vandaag staat Ferry ook bovenaan in de stand, al is het gat met de rest niet groot. Ook rond plek 16, wat de streep is voor plaatsing voor de finaleavond, staat het heel vlak bij elkaar, maar dat is ook niet zo gek na nog maar twee gespeelde rankings.

Nog even een aanscherping op de regel van het niet meedoen = geen punten. N.a.v. gisteravond kunnen er nog alleen maar punten verdiend worden als er in de poulefase is meegespeeld. Instromen in de verliezersronde is dus vanaf nu ook niet meer mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.