Beslissende laatste winterranking gewonnen door Elmer en Michel!

 

Het stond allemaal vlak bij elkaar in en rond de top-16 voordat er werd begonnen aan de vijfde en laatste winterranking van dit seizoen. Zo dachten ook veel darters er over, want er waren 47 deelnemers met de hoop zich te plaatsen of te verbeteren voor de finaleavond.

Zoals altijd werd er gewoon weer begonnen met een poulefase. Er waren een aantal verrassende namen te vinden in de verliezersronde, maar die deden dan wel hun ‘plicht’ in de verliezersronde door daarin ver te komen.
Uiteindelijk haalden Michel van Velzen en Dennis van Delft de finale van de verliezersronde, waarin ze allebei maar één leg verloren onderweg naar die finale. Voor Michel bleef dit na de finale ook op één staan, want hij won de finale overtuigend met 4-0.

De finale van de winnaarsronde werd gespeeld door Elmer Kralt en Maart van der Plas, die elkaar ook al in de poulefase tegenkwamen (in die poule zat ook de winnaar van de verliezersronde Michel). Toen won Elmer met 2-1, maar in de finale waren de eindcijfers wat duidelijker. Maart won één leg via een 100-finish, maar hier bleef het ook bij voor hem en daardoor wint Elmer opnieuw de winnaarsronde.

Ondanks de vele deelnemers zijn er maar zes 180’ers gegooid. De hoogste finish van de avond komt op naam van Michel van Velzen met een 146 finish.

Na gisteravond is ook de top-16 bekend die volgende week mag gaan spelen om de prijzen op de finaleavond. Iedereen zal persoonlijk bericht worden of ze wel of niet mee kunnen doen, en bij elke afvaller wordt de eerstvolgende ongeplaatste van de ranglijst gevraagd om die plek over te nemen. Kijk in de foto’s om de definitieve eindstand te zien en of je dus geplaatst bent voor de finale avond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.